Van Dort Wijnspecialist een wijnspeciaalzaak op het Oude Dorp van Houten. Een familiebedrijf, opgericht door Ab en Ina van Dort in 1995. Inmiddels door mij, dochter van, Mieke van Dort, overgenomen. Met veel plezier koop ik onze wijnen in en verkoop ik ze met veel enthousiasme aan onze klanten. Mijn ouders zijn uiteraard nog graag bezig binnen de winkel. En die zal je dan ook geregeld nog zien. Ik ben Vinoloog van de Wijnacademie. We hebben een mooie moderne winkel waar alle wijnen goed gepresenteerd zijn. Een een bijzondere wijnkelder waar wij proeverijen en wijnavonden houden.

Naast wijnen verkopen wij ook steeds meer speciaal bieren, en hebben wij een mooie assortiment whisky’s, meer dan 100 stuks zelfs! Ook bijzondere cognacs, armagnac, diverse likeuren en onze eigen Houtense Neuten (Jonge Jenever, Vieux, Berenburger, Kruiden bitter, Citroen Brandewijn en Bessenjenever) en onze Houtense witte. Een heerlijk wit biertje gebrouwen in Zeeland.

Eigen import

Onze wijnen importeren wij merendeel zelf. Direct contact met de wijnproducenten, weten wat er in de wijngaarden speelt per seizoen en de passie voelen daar is het ons om te doen. Bij directe import zijn er minder schakels en zo kan de wijn uiteindelijk goedkoper bij de consument komen.

Proeverijen

Elke maand staan er wel wijnen open. Onze proeverijen in onze winkel zijn gratis en zijn bedoeld om onze klanten ons assortiment te laten leren kennen. Wijn is een persoonlijk product en via een proeverij weet je wat je koopt en heb je nooit een miskoop! Twee keer per jaar houden wij een grote overzichtsproeverij. Onze Voorjaar- en Najaarsproeverij. Zelfs producenten zijn dan aanwezig om u kennis te laten maken met hun wijnen en kunnen er alles over vertellen. Houd onze agenda dus in de gaten, want dat zijn evenementen waar je bij moet zijn!