Het wijnhuis

Het wijnhuis bevindt zich in het wijnbouwgebied Brda, (Zuid-west Slovenië) in het dorpje Višnjevik op een hoogte van 219 m. Višnjevik stond in de middeleeuwen al bekend om wijngaarden met Rebula. Wijnhuis Erzetič is een echt familiebedrijf. Al meerdere generaties wordt er op hun bijzondere wijze wijnbouw gedaan. Vandaag de dag zijn 3 generaties bezig met het huidige wijnbouwbedrijf.

Brda:Een wijnbouwgebied in het uiterste westen van Slovenië. Een klein gebiedje tussen de Alpen en Friuli. De grond bezit rijke mineralen en een mix van lucht uit de bergen en vanaf zee.

BIO:In Brda en speciaal in de wijngaarden van Erzetič is geen ruimte voor grote machines, zij werken dus voornamelijk handmatig. Daarnaast verbouwen zij veelal met respect voor de natuur. Deels zijn zij al biologisch gecertificeerd.

Ze verbouwen lokale druiven zoals Rebula Gialla (wit) en Rebula Nera (rood) ook bekend als Pokalca. Het waren ooit de belangrijkste druiven van Brda. De rode variant was bijna vergeten. Erzetič is de eerste wijnproducent die ze weer beiden aanbied. Elk heeft exceptionele karaktereigenschappen waar zij mooie zuivere wijnen van maken.