Het wijnhuis bevindt zich in Rioja in Noord-Spanje en is al meer dan honderd jaar in familiehanden. Sinds 2004 onder leiding van Javier Rubio en zijn vrouw Mariluz. Door de rijke en lange ervaring weten ze precies welke druiven op welke percelen het beste
gedijen. De leeftijd van de planten varieert van minder dan tien jaar tot meer dan zestig jaar. Het wijnhuis heeft vele hectaren wijngaard in Aldeanueva de Ebro in Planas, Coscojar. De hoogte van de wijngaarden ligt tussen de 450 – 480 m.

D.O.Ca RIOJA.: Rioja heeft met Priorat de hoogste status van Spanje; DOCa oftwel: Denominación de Origen Calificada. Het merendeel van de productie is rood en dit heeft ook de meeste bekendheid. Het gebied volgt van noordwest naar zuidoost de rivier de Ebro. Aan weerszijdes van deze rivier staan bergketens dat het wijnbouwgebied beschermt tegen de Spaanse hoogvlakte. De wijngaarden liggen tussen 350-650 m boven zeeniveau. De belangrijkste druivenrassen voor rood en rosé zijn: tempranillo, garnacha, mazuelo en graciano. Graciano was bijna uitgestorven maar hebben ze gelukkig weten terug te brengen. Juist deze druif heeft een verfijnd aroma en verfijnde tannine die de wijn ten goede komt.

Hieronder tref je de wijnen die zij in assortiment hebben.

 

 

 

[/col] [/row]